AI

AI is een afkorting wat staat voor Artificial Intelligence. Artificial Intelligence is een term dat je steeds vaker terug ziet komen in films en media. Maar wat is Artificial Intelligence nu precies? Artificial Intelligence is de kunst om engineering en markt technische oplossingen te combineren met behulp van computer programma’s. Als we kijken naar wetenschappers defin zei het als intelligentie om een manier van plannen, leren en redeneren waarbij natuurlijke talenten worden overgenomen door het gebruik van een computer. Maar welke voorbeelden van AI zijn er ontwikkeld? Hieronder zullen we het kort hebben over een tweetal voorbeelden van AI die hedendaags al gebruikt worden in de praktijk. Wil jij nog additionele informatie over deze toepassingen? Op het internet kun je diverse websites raadplegen waarin deze vorm van Artificial Intelligence wordt uitgelicht.

Diefstal tegengaan met AI

Als we kijken naar een voorbeeld van AI, is er een programma ontwikkeld die zodanig is getraind dat het diefstal kan herkennen. De Artificial Intelligence software is namelijk getraind om in hoofdlijnen te kijken naar de handelingen van mensen. Deze Artificial Intelligence is geplaatst in diverse museums om diefstal signalementen te achterhalen en om vervolgens op tijd in te grijpen. Je ziet echter steeds vaker dat deze vorm van Artificial Intelligence ook wordt toegepast in dure winkels om diefstal tegen te gaan. Ben jij benieuwd hoe deze Artificial Intelligence in de praktijk eruit ziet? Op het internet, bijvoorbeeld YouTube, kun je ook diverse mogelijkheden inzien die hier betrekking op hebben. Zo krijg je een goed beeld wat AI precies kan doen.

AI in de fiscaliteit

Als we kijken naar de fiscaliteit zien we dat AI ook wordt toegepast, maar dan op een andere manier. Zo wordt hier voornamelijk gebruik gemaakt van Artificial Intelligence om ervoor te zorgen dat bepaalde data uit de jaarrekening wordt gehaald om vervolgens bepaalde verbanden te leggen. Normaliter moesten de fiscalisten dit zelf doen, maar door de opkomst van Artificial Intelligence zien we dat er een verschuiving plaatsvindt van werkzaamheden. Waar voorheen een fiscalist alles opgestelde en reviewde zien we dat hedendaags het opstellen gebeurd middels Artificial Intelligence waardoor de fiscalist alleen nog maar de documenten hoeft te reviewen. Deze vorm van Artificial Intelligence is een complexe manier van toepassen. Wil jij dit ook voor jouw processen gebruiken? Dan is het zeker aan te raden om een specialist in te schakelen zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet. Daarnaast is het naast het technische gedeelte ook goed om een vakinhoudelijke expert erbij te betrekken.