Het geeft een grote sensatie als je iets bekijkt dat in wezen plat is, maar door je ogen erover te bewegen, heel stellig de indruk geeft dat je naar een ruimtelijk beeld aan het kijken bent. Dat komt omdat de platte voorstelling eigenlijk twee voorstellingen zijn die je zicht elk op eigen wijze interpreteert. Ga je dan in je hoofd de beide gelijke voorstellingen over elkaar leggen, dan ontstaat er de illusie van ruimte. Ook de moderne Holobox doet dat.

Holografie maakt beeld ruimtelijk

Kijk je naar een platte afbeelding die diepte lijkt te hebben, dan kijk je naar een hologram. De dieptewerking en het 3D-effect is natuurlijk een illusie, alleen ervaar je die zo niet. Het lijkt namelijk behoorlijk echt. De lichtgolven die je ogen ontvangen botsen eerst straalsgewijs zodat ze via bepaalde hoeken of bij je binnenkomen of gedoofd zijn voor ze aankomen. Daardoor ontvang je twee plaatjes waar je één van gaat maken. En daardoor ontstaat er een beeld dat verdiept lijkt. Dat noemen we een hologram. Zoals die ook in een Holobox nu waar te nemen valt.

ABBA en de Holobox

Wat is dan zo’n holografische box? Daarvoor nemen we je eerst even mee naar Londen, naar het muziektheater dat onlangs speciaal voor optredens van de wereldberoemde popgroep ABBA werd opgetrokken. Maar die zijn toch al lang bejaard, zou je kunnen tegenwerpen. Die gaan de bühne echt niet meer op. Zijzelf niet, nee. Maar er zijn levensechte hologrammen van de jonge Agnetha, Benny, Björn en Anni-Frid gemaakt die wel degelijk zingend en dansend het toneel opkomen. Niet van echt te onderscheiden. Bewegende en zingende hologrammen. De Holobox is ook zo’n nieuw fenomeen. Binnen de box verschijnt een holografische weergave van een levend persoon, levensgroot, inclusief geluid en beweging. Digitaal beeld wordt gekoppeld aan visuele diepte met als resultaat dat er een levensecht iemand in de box lijkt te staan. Waar je ook nog gewoon mee kunt praten!

De Holobox maakt een nieuwe werkelijkheid tot de jouwe

Je kunt je voorstellen dat zoiets enorme impact heeft. Het lijkt wel of je in een aflevering van Star Trek terecht bent gekomen. Zo’n box is heel veelzijdig inzetbaar, ook. Zo kun je een beroemde presentator uitnodigen zijn verhaal te doen in een studio. Via filmtechnieken verschijnt hij dan ook sprekend in net zoveel holoboxen op net zoveel locaties als jij dat wilt. Over vermenigvuldiging gesproken! De holografische weergave is in 4K en lijkt tot in de details op de werkelijke persoon. Dat kan een live ervaring zijn of een opname die eerder is gemaakt. Zo’n box is ook nog in te zetten als een interactief touchscreen.

Multi-inzetbaarheid

Een holografische box kun je onder andere inzetten voor:

Het ervaren en spreken met een holografische weergave van een levend iemand heeft heel veel impact. Succes is gegarandeerd bij de toepassing van een Holobox; omstanders hebben het er dagen later nog over. Dat komt omdat je echt de indruk krijgt dat er iemand daadwerkelijk in de box zit. Door de interactiviteit wordt dat alleen maar bevestigd.

Laat jouw hologrammen verzorgen door HEREweHOLO.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *