Werken met een 3D product configurator kan een hoop voordelen opleveren voor je organisatie. Niet alleen kan het je webshop een totaal andere beleving geven, het is ook een techniek die je omzet een flinke boost kan geven. Daarnaast is het een ideale vervanging van saaie trainingsvideo’s en geschreven handleidingen. Verder kan het een handige tool zijn op het gebied van productontwikkeling. Het implementeren van een configurator gaat makkelijker dan je denkt. Met de juiste partner en een goede app is het vullen van je webshop goed te doen. In dit artikel leggen we je uit hoe het werkt zodat je weet wat je te wachten staat.

Hoe werkt het maken van een 3D weergave?

Om een 3D beeld te maken heb je een 3D product configurator nodig. Dat is een applicatie met slimme techniek die van de beelden die jij invoert een 3D beeld kan maken van je product. Daarnaast kan de applicatie ervoor zorgen dat je alle varianten en modellen van je product kunt laten zien. Dus een bank kun je in alle maten en in alle stoffen levensecht op een beeldscherm toveren. Je kunt ook digitaal een sample maken van producten in ontwikkeling. Zo hoef je niet steeds een echte sample te maken en te testen. Dat kan allemaal digitaal. Als je eenmaal ontdekt wat de toepassingsmogelijkheden zijn, wil je niet meer op een andere manier werken.

Zorg voor een sample van je product voor de 3D product configurator

De eerste stap die de 3D product configurator vraagt is een 3D model van jouw product. Dat kun je zelf doen als je wilt of laten doen. Je hoeft hier niet technisch voor te zijn. Je hebt daarvoor afbeeldingen nodig van de voor- en achterkant van je product, van de bovenkant en de onderkant en van de linker- en rechterkant van het product. Daarbij heb je de afmetingen nodig van elke zijde van het product waarvan je een 3D beeld wilt maken. 

Upload het 3D model

De volgende stap in het bouwen met de 3D product configurator is dat je het 3D model gaat uploaden naar het bijbehorende platform. Ook hiervoor hoef je geen techneut te zijn. Het uploaden gaat snel en gemakkelijk en aan de hand van de sample kan de tool alle productvariaties automatisch weergeven. Hiermee heb je de basis van je product en alle variaties die je straks in je webshop kunt gebruiken. Dit zijn belangrijke stappen die het je straks makkelijk maken en die de beleving in je webshop totaal veranderen

 

Expivi – Customize anything

 

Integreer de 3D product configurator in je webshop

Als je de eerste 2 stappen doorlopen hebt kun je de beelden van de  3D product configurator in je webshop integreren. Dat doe je door een plugin te koppelen aan je webshop. Er zijn verschillende plugins beschikbaar. Een andere mogelijkheid is het maken van een API-koppeling. Meestal is ook dat eenvoudig te doen zonder veel applicatiekennis. Vind je dit toch spannend, dan kun je deze stap altijd voor je laten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *